címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. június 1. | szombat
Tünde napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – A váci szív hozta a pontokat és az 5. helyet

Kézilabda – A váci szív hozta a pontokat és az 5. helyet

A hajrájához érkezett az élvonalbeli női kézilabda pontvadászat. A hátralévő négy fordulót szerda-szombat ritmusban két hét alatt tudják le a csapatok. A sorozat első összecsapására ma a váciak a Viharsarokba látogattak: Békéscsaba – Praktiker-Vác 22-23 (10-9).

A csapatok teljes 16 fős keretet neveztek, a Praktikeré megegyezett a szombatival. Herbert Gábor vezetőedző a következő kezdőhetest küldte pályára: Csizmadia Fanni – Bánfai Kíra 2, Ballai Borbála 6, Bordás Réka 1, Kuczora Csenge 6 (1), Csíkos Luca 2, Csire Fanni. Csereként kapott bizonyítási lehetőséget Győri Alexa és Csizmadia Fanni kapus, valamint Marincsák Nikolett 4, Ballai Anna 2, Kovalcsik Jázmin, Szilágyi Elizabet és Kurucz Aida.

A párperces csúszással induló mérkőzés első perceiben kölcsönösen elrontott akciók után a hazaiak szereztek vezetést. Támadásainkban ezúttal is sok volt a rontás, amit tetézett, hogy Kuczora Csenge hetest hibázott, Csire Fanni kihagyta helyzeteit, Csíkos Luca pedig eredménytelenül próbálkozott átlövésekkel. Az alacsony színvonalú elő negyedórában sajnos a váciak futottak az eredmény után (4-3).

A félidő második fele is rendre hazai vezetéssel kezdődött, és a 19. percben – látva a gyenge támadójátékunkat – Herbert Gábornak időt kellett kérni. Sikerült is gyorsan a kétgólos hátrányunkat egalizálni, ám Győri Alexa büntetővédése dacára ismét kettő lett oda. A csapatot a Viharsarokba is elkísérő lelkes váci drukkereknek most is kijutott a mérgelődésből, látva, hogy ezúttal is sorra rontják el kedvenceik a ziccereket.

A játékrész hajrája csabai időkéréssel vette kezdetét, és egygólos csabai fórral zárult.

A folytatást mi kezdtük, eladtuk a labdát, és máris újra kétgólos lett a hátrányunk. Reményt adott, hogy ezt most pillanatok alatt sikerült eltüntetni és a 33. percben először vezetett a Vác (11-12). Ám emberelőnyben sem találtunk be, így visszavette a vezetést a Békéscsaba. A mérkőzés kétharmadánál egyenlő volt az állás, amikor hazai időkérés szakította meg a küzdelmet.

De ezt követően is rendre hátrányba kerültünk. Jellemző, hogy ekkor Csíkos Luca már féltucat rontott lövésénél tartott. Viszont a 49. percben emberhátrányunknál az ö két találatával kerültünk 19-17-es fórba.

A záró 10 perc kezdetén viszont „sikerült” ezt is eladnunk, ezért váci időkérés következett. Mindhiába, mert az 55. percben már 21-20-as viharsarki vezetést mutatott az eredményjelző – így jött a mieink utolsó eligazítása. Három perc volt hátra és 22-22 volt az állás. Másféllel a lefújás előtt Ballai Anna betalált – ismét vezettünk. Alig fél perc hátralévő időnél hazai időkérés következett.

Ami után Csizmadia Fanni védett egy ziccert, majd védett még egyet – nyertünk. És a két ponttal már matematikailag is biztos, hogy a csapatunktól a maximálisan remélhető 5. helyen zárja a Praktiker-Vác a pontvadászatot.

Három fordulóval a bajnoki zárás előtt a váciak 28 pontja immár biztosan a tabella 5. helyére jogosítja csapatunkat. A következő fordulóban rangadó következik: május 18-án szombaton este hattól a dobogóért hajtó Mosonmagyaróvár érkezik a váci sportcsarnokba.

Női kézilabda NB I, 23. forduló: Békéscsaba – Praktiker-Vác 22-23 (10-9).
Békéscsaba, 400 néző.
Játékvezetők: Horváth Péter, Marton Balázs
Kiállítások: mindkét oldalon 4 perc
Hétméteresek: 2/1, illetve 3/1.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 2-2; 15. perc: 4-3; 21. perc: 7-7; 23. perc: 9-7; 33. perc: 11-12; 41. perc: 15-15; 50. perc: 17-19; 55. perc: 21-20.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok