címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. május 18. | szombat
Erik és Alexandra napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Polgármesteri gratuláció és köszönet

Polgármesteri gratuláció és köszönet

Ma délelőtt a Városházán fogadta Matkovich Ilona dr. Horváth Ferencet és Misik-Nagy Ritát, hogy átadja az önkormányzat elismerő okleveleit, valamint ajándékát, megköszönve a váci zsidóság emlékére rendezett korábbi kiállítást, mely országos díjazásban is részesült.

Vác Város Levéltára az elmúlt évben rendezte meg a Madách Imre Művelődési Központban az "És akkor becsukták az ablakokat" - Emlékek a váci zsidóság életéről és sorsáról című kiállítást, amely a tragikus sorsú váci zsidóság elhurcolásának mementója. A tárlat színvonalas megrendezését az „Az év levéltári kiadványa” díjjal ismerték el. A kitüntető címet dr. Horváth Ferenc levéltár-igazgató és Misik-Nagy Rita grafikus vehette át a Magyar Levéltárosok Szövetsége ünnepségén.

Dr. Horváth Ferenc nemrég egy másik rangos díjban is részesült. A Raoul Wallenberg Egyesület által alapított Ember Mária-díj egyik idei kitüntetésével ismerték el az intézmény igazgató „a zsidóság múltja és a holokauszt magas szintű kutatásáért, publikálásáért, valamint oktatásáért” végzett tevékenységét.

***

Dr. Horváth Ferenc a korábban a Pest Megyei Levéltár váci osztályának vezetőjeként tevékenykedett, majd kialakítója és 2004 októberétől igazgatója Vác Város Levéltárának. Számos szakmai tanulmányt, önálló kötetet jelentetett meg, és mintegy húsz gyűjteményes munka szerkesztője. A levéltárosok legmagasabb szakmai elismerését, a Pauler Gyula-díjat 2009-ben vehette át.

2022-ben megkapta Vác Város Pro Urbe-díját városunk tudományos és kulturális életét gazdagító több évtizedes kiemelkedő munkássága elismeréséül.
Az idei állami kitüntetések sorában a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat állami kitüntetésben részesült magas színvonalú szakmai és vezetői munkája, valamint értékes történettudományi és helytörténeti kutatásai díjazásaként.

Feladó: Vác Város Önkormányzata

EU pályázatok